Narzedziownie.pl - portal dla firm produkujących formy wtryskowe, tłoczniki, wykrojniki i inne narzędzia

Drukuj | Prześlij link znajomemu

Wyszukaj Polskie Normy

Wpisz szukane słowo z normy

Wszystkie Dowolne

Pokaż katalog norm

Drób i jaja



UWAGA:
Katalog prowadzony jest we współpracy z PIN Bydgoszcz

Informacje szczegółowe o normie

Nr Normy

PN-92/A-86522

Tytuł

Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie

Streszczenie

Wyszczególniono wymagania organoleptyczne (wygląd powierzchni, barwa, smak, zapach, konsystencja), fizykochemiczne (zawartość wody, zawartość tłuszczu, zawartość białka, zawartość wapnia i zawartość metali ciężkich) i wymagania mikrobiologiczne. Określono wymagania dla stanu termicznego mięsa drobiowego. Omówiono sposób pakowania, znakowania, warunki przechowywania i transportu. Wymieniono rodzaje metod badań stosowane przy kontroli jakości. Dokładnie opisano oznaczanie zawartości wapnia

Data ustanowienia

1992-03-30

Nazwa NKP

NKP 034 ds. Produktów Drobiarskich

Autor dokumentu

Normalizator

Kołodziej B.

Klasyfikacja ICS

Drób i jaja

Nazwa dekryptora

BADANIA

Oficjalne języki

pl

Ilość stron

4

Jeśli interesuje Państwa zakup tej normy proszę kliknąć ten link aby przejść do internetowego sklepu z normami.


Artykuł pochodzi ze strony: www.Narzedziownie.pl
© 2005 - Galactica Sp.j.